I vårt miljöarbete är det första målet att minska användningen av ohälsosamma kemikalier och tungmetaller i textilier. Vi följer REACH, som är en kemikalielagstiftning inom Europeiska Unionen och som till uppgift har att utvärdera och begränsa spridning av vissa kemiska ämnen. Vi följer även Oeko-Tex rekommendationer. Oeko-Tex är en internationell sammanslutning av oberoende institut som provar och certifierar textilprodukter.

Vissa av de plagg vi saluför är tillverkade av ”Organic cotton” (ekologisk bomull).
Den odlas med naturgödsel utan bekämpningsmedel och produceras med kemikalier som naturen klarar att bryta ned.
Givetvis är alla färger vi använder i vår förädling helt bly & ftalatfria. Vi strävar hela tiden efter att förbättra såväl vårt egna arbetsklimat men framför allt efter att hitta produkter som är långsiktigt bättre för allas vårt klimat, arbetet pågår och är en hårfin balansgång för att bibehålla kvalitet till fortsatt bra pris.

Vår produktion i full gång med helt vattenlöslig färg.

Som ett av de första tryckerierna i Sverige arbetar vi hela tiden på att i mesta möjliga mån lägga över vår produktion till ny färg som är helt fritt från PVC, Ftalater Formaldehyd & tungmetaller. All rengöring sker med vatten.

 

TELLUS OCH MÄNNISKAN

Med ett brinnande intresse för att göra vår planet aningen bättre, eller i alla fall aningen mindre dålig vill vi vända en negativ händelse till något lite positivt. Vi driver vår verksamhet med miljön i fokus på sätt och för oss är miljö så mycket mer än den luft vi andas och det vatten vi dricker. För oss är miljö att för alla människor på vår planet skapa lite bättre förutsättningar till en dräglig vardag.

Som människa gör vi allt som oftast misstag och det är här vi vill låna din uppmärksamhet en liten stund, för Tellus och människan.
Läs mer om vårt miljö- och hållbarhetsprojekt genom att klicka på bannern nedanför.